Hoogeveen/de Wolden

Kerstdemonstratie bloemschikken

Dinsdag 26 november 2019

 

Mijn naam is Falko Wolters, ik ben 27 jaar oud en woon in Roden. 
In juli 2014 ben ik geslaagd voor mijn diploma Bloem & Design niveau 4, deze opleiding heb ik gevolgd op het MBO, AOC-Terra in Groningen. 
 
Ik werk 3 dagen in de week  bij Alex Aalders Bloemisten in Assen, daarnaast heb ik ook nog een baan in de horeca; als bediening in een Restaurant. Omgang met klanten/gasten vind ik leuk, dat maakt het dat deze "combi baan" op deze manier heel goed bij mij past. 
 
Ik geef geregeld gastlessen, voor Groei & Bloei en voor verschillende studieclubs. Naast dat ik het leuk vind om de "cursisten" nieuwe dingen te leren en mooie dingen wil laten zien, krijg ik er zelf ook altijd veel nieuwe energie en inspiratie van. 
 
Ik maak graag "constructies" en objecten die meerdere keren gebruikt kunnen worden en ook op meerdere manieren gebruikt kunnen worden. Technisch goed werken vind ik heel belangrijk, alles moet stevig in elkaar zitten en de plantaardige materialen moeten op zo'n manier verwerkt worden dat deze optimaal houdbaar zijn. 
 
Tijdens de demonstratie, maak ik kerstarrangementen. Ik wil veel technieken gaan gebruiken en met veel verschillende materialen gaan werken. Daarnaast vind ik "spelen"  met kleur ook altijd leuk. 
 
Ik hoop jullie te inspireren en jullie enthousiast te maken. Soms heb je maar een heel klein detail nodig van een gemaakt arrangement, om vervolgens zelf weer nieuwe ideeën op te doen. 
 
Een creatieve groet, 
 
Falko Wolters