Hoogeveen/de Wolden

De kleine dingen in de natuur.

Natuurfotografie met Jochum Reitsma

Dinsdag, 26 oktober 2021
Aanvang 19:45 uur in het Herman Bavinckhuis, Hoogeveen

Leden gratis, niet leden €3,50

 

Jogchum houdt zich hoofdzakelijk bezig met de macrofotografie, ofwel de kleine dingen in de natuur. Vanaf 2008 is hij geobsedeerd door de mogelijkheden van de DFF-techniek, het stapelen, en dat bleken er heel veel te zijn.
Het is een techniek om een onderwerp haarscherp in beeld te brengen terwijl de achtergrond mooi rustig blijft. Bij deze techniek wordt een aantal foto's van het onderwerp gemaakt waarbij de scherpstelling steeds een klein stukje naar achteren verschoven wordt. 
Deze foto’s worden in de computer samengevoegd tot een haarscherpe foto van het onderwerp. 
De techniek leent zich bij uitstek voor macrofotografie, maar vereist wel een stilstaand onderwerp, windstil weer en een goed statief. 
Als pionier op dit gebied heeft Jogchum in ongeveer tien jaar zo'n 200.000 foto’s geschoten en op de computer samengevoegd waarbij gemiddeld van ongeveer tien foto’s één foto wordt gemaakt.  
Bloemen, paddenstoelen, vlinders, rupsen, libellen, allemaal prachtige onderwerpen voor deze stapeltechniek. 
Naast de macrofotografie worden er tijdens vakanties ook foto's van landschappen, bergen en watervallen, en cultuur gemaakt. Het resultaat is een aantal bijzondere presentaties geworden waarin de schoonheid in de schepping op fraaie wijze tot uiting komt.

Opgeven bij:
Ypie terpstra: email: yterpstra(at)ziggo.nl of
Marry van de Kamp: email: rmvandekamp(at)versatel.nl