Hoogeveen/de Wolden

Schut

Schut
Anne en Esther Schut
lisdodde 4
7909 HJ  Hoogeveen
open zaterdag 15 juni en zaterdag 6 juli

Onze tuin van 680 m2 heeft een vijver zonder vissen in het midden en veel gras. In de borders staan veel verschillende bloemen, vaste planten en ook hebben we in totaal 13 kleine fruitboompjes. We hebben niet een specifiek thema in onze tuin. Wel hebben we geen hele grote bomen in onze tuin. We planten wat we mooi vinden en zo staan er ook veel kleuren en planten door elkaar.
De achterkant van onze tuin grenst aan een voetpad dat langs het Oude Diepje loopt. Daar hebben we een laag hekwerk met deurtje en net een nieuwe taxus haag geplant. Aan een zijkant hebben we nog een laurierhaag, die is flink gesnoeid. Nu moet dat weer mooi dichtgroeien.
We hebben een schuur en een veranda van hout in de tuin staan. Ook staat er een jacuzzi waar we vaak van genieten. We hebben aan een kant een schuttingdeur geplaatst tussen ons huis en die van de buurvrouw. Zijn we zo bij onze buurvrouw in de tuin zonder onszelf door de haag te wurmen. Veel gezelligheid!
Afgelopen jaar ontzettend veel overlast gehad van woelmuizen en ook alle buren grenzend aan onze tuin. Wat richten die een ravage aan. Ons gras is niet meer zo vlak! Overal gaten, opgehoogd grond en verzakkingen. We denken dat ze nog steeds niet helemaal vertrokken zijn. Nooit eerder last van gehad in de 7 jaar dat we hier wonen. Ineens waren ze er massaal!
We zijn bezig met een parkeergelegenheid voor onze camper aan de zijkant van het huis. Met grastegels die nog ingezaaid moeten worden. De bestrating is af. Nu nog de carport zelf. Zodoende staat er aan de voorkant nog geen hek, maar i.v.m. de vijver moet er wel weer een nieuwe houten hekwerk komen.