Hoogeveen/de Wolden

Tuingroepen

Groei & Bloei Hoogeveen heeft 1 tuingroep.

 

We komen als groep regelmatig bij elkaar om bij te praten over wat ons bezig houdt m.b.t. tuinieren in de breedste zin van het woord. Want niet iedereen in de tuingroep heeft een tuin. Het gaat ons om het enthousiasme over alles wat groeit, bloeit en evt. fladdert. We doen dit bij iemand thuis onder het genot van een kop thee en wat lekkers. Om elkaar ook op de hoogte te houden werken we met een whatsapp groep.

Wat doet een tuingroep zoal:

  • Het uitwisselen van kennis, op het gebied van tuinieren, planten en vragen waar je mee zit b.v. waarom zit ik onder de bultjes na het tuinieren.
  • Tuinen bezoeken, bij een bekende of een commerciële tuin. We rijden dan gezamenlijk en delen dan de kosten van het rijden. We proberen de kosten zo laag mogelijk te houden.
  • Snuffelen op kwekerijen. Dat is altijd interessant maar ook gevaarlijk! Wie kan nu een kwekerij bekijken zonder iets te kopen. Vooral als je nu net die plant ziet die je altijd had willen hebben.
  • Kerststukken of voorjaarsstukken maken. Dit doen we gezellig bij iemand thuis naar eigen idee en het belangrijkste is dat we proberen groen uit eigen tuin of omgeving te gebruiken. Ook hier geldt het hoeft niet veel te kosten.

Het belangrijkste is dat we er lol aan hebben en het gezellig vinden om iets met elkaar te doen.

Ben je geïnteresseerd neem dan contact op met:

Tuingroep 1
Marijke Kloosterman      Email: marijke.kloosterman(at)hccnet.nl    tel: 0528-331388