Hoogeveen/de Wolden

Bollen in de border

Woensdag 7 oktober, aanvang 19.45, Herman Bavinckhuis, Stoekeplein 4 te Hoogeveen

Voor veel tuiniers is het een sport de tuin zo lang mogelijk attractief te laten zijn, zo vroeg en lang mogelijk in kleur.
Natuurlijk horen daar ook voorjaarsbollen bij, maar dan wel op de “nieuwe” manier. Geen strakke rode tulpen in zwarte aarde in een keurig rijtje, maar prachtige kleurcombinaties met opkomende vaste planten en een natuurlijk effect. Zo kun je het seizoen enorm veel eerder laten beginnen met bekende maar ook met minder bekende bloembollen. Er is zoveel meer dan narcis en tulp.

Ook de techniek wordt besproken, wat willen bollen en misschien wel het belangrijkste voor tuiniers: Hoe zorg ik dat het afstervend loof niet in de weg zit? Door slimme duo-combinaties met opkomende vaste planten te maken. Diverse voorbeelden worden gegeven. 
De nieuwe manier van bloembollen is veel minder bewerkelijk en verwilderingsbollen geven meer bollen elk jaar. Nieuwe soorten komen voorbij zodat het seizoen van de bol al vanaf februari kan beginnen en pas eindigt tot eind juni. We krijgen prachtige voorbeelden te zien, waarvan je zelfs in deze herfstperiode de lentekriebels krijgt!

Alie Stoffers heeft voor ons een paar mooie bollen meegenomen voor de verkoop in de pauze, je kunt gewoon pinnen.
Helemaal handig is het om vooraf je bestelling door te geven in de webshop van
de Tuinerie’, en zet dan bij ‘opmerkingen’: ‘Graag meenemen naar lezing Hoogeveen’ Dan neemt zij de bestelling mee zonder verzendkosten!   
Link webshop:
  https://www.tuinerieshop.nl/index.php/product-categorie/bollen/

Opgave voor deze lezing is verplicht. Dat kan bij Ypie Terpstra email: yterpstra@ziggo.nl. of telefoon: 0615217148. 
Zie voor verdere informatie ook: Opgave lezingen en wandelingen.