Hoogeveen/de Wolden

Digitale Tuinen-Carrousel 2020

We hebben zoveel foto’s ontvangen dat het bijna onmogelijk leek om ze allemaal te laten zien. Dat hebben we opgelost door ze in een kleine versie te plaatsen.
Als je met de cursor op de foto gaat staan verschijnt er een handje, een klik en de foto komt naar voren. Veel kijkplezier.

Tuinfoto, collages van Gea Kooistra

Tuinfoto's Fam. Strijker

Tuinfoto's Marry van de Kamp

Tuinfoto's Catja Strik

Tuinfoto, collages van Marijke Koopman Wisselink

Tuinfoto's Grietje Timmerman

Tuinfoto's Tineke de Weerd

Tuinfoto's Germa Kitslaar

Tuinfoto's Geertje Sitters

Tuinfoto's van Ypie Terpstra

Tuinfoto's Gretha Sportel

Even een kort  stukje  van Gerard Weisbeek:

In maart worden de pitten van de zonnebloemen gezaaid in onze kas.Het is dan leuk om te zien hoe snel de plantjes omhoog schieten. Zodra de kans op vorst is verdwenen worden ze op de plek , aan beide zijden van de kas, geplant.
De bloemknoppen verschijnen dan al vrij snel. Op dit moment is een hoogte bereikt van 395 cm.Goed ondersteunen van de planten met bamboestokken en/of palen is dan een vereiste.
Bijen en andere insecten maken veelvuldig gebruik van de bloemen. Zodra de bloem is uitgebloeid en de zaden zich ontwikkelen komen allerlei vogeltjes een bezoekje brengen om de zaden mee te nemen.
Zonnebloemen zijn  gemakkelijke planten om in de tuin te zetten op een warme plek en voedzame grond.Ze zijn  er in vele kleurschakeringen, van geel tot rood/bruin.
Mocht je zaden willen hebben dan bel maar even naar 0528 202988 of stuur een mailtje naar : tonny.weisbeek@gmail.com.

Spontane kiekjes opgestuurd.