Hoogeveen/de Wolden

Arjan Schepers, Waarom groeit mijn plant niet

De heer Arjan Schepers zal op woensdag 19 maart a.s. een lezing geven met als onderwerp: WAAROM GROEIT MIJN PLANT NIET?  

Arjan Schepers is eigenaar van een vaste plantenkwekerij met een bijzonder assortiment in Mariënheem (bij Raalte). Hij kweekt alledaagse soorten en variëteiten maar ook heel bijzondere. In de lezing legt hij uit welke planten hij kweekt en welke niet (en waarom!). 

Veel nadruk ligt op de herkomst van de planten in de natuur; de natuurlijke standplaats. Een plant groeit en bloeit immers het best op een plek die zoveel mogelijk lijkt op haar natuurlijke standplaats. Toch maken we allemaal dezelfde fout: we kopen een prachtig bloeiende plant en thuis gaan we er een plekje voor zoeken. Eigenlijk zou het andersom moeten: zoek de plant uit bij de plek die je hebt. De kans op succes is dan veel groter; de plant heeft het in uw tuin naar zijn zin en zal mooier bloeien. Tijdens de lezing zal Arjan Schepers uitleggen hoe hij planten indeelt op basis van hun natuurlijke standplaats en hoe dat helpt bij het succesvol samenstellen van een mooie en gezonde beplanting voor iedere plek. 

Natuurlijk laat hij ook veel foto’s zien van interessante en nieuwe vaste planten en zal hij wat planten meenemen voor verkoop.