Hoogeveen/de Wolden

Plantenruilbeurzen 2024-2025

Zaterdag 19 oktober 2024

Zaterdag 19 april 2025

Van 10:00 uur tot 11:30 uur
Locatie: het terrein van Millefleurs, Stuifzandseweg 51, Hoogeveen.

Inmiddels zijn we gewend aan de 2 jaarlijkse plantenruilbeurs in het voor- en najaar. Ieder seizoen heeft iets anders te bieden.
Op de plantenruilbeurs wisselen planten van eigenaar, dat kunnen uitgestoken- of zelf gezaaide planten zijn of zaden.
Woekerende planten hebben we liever niet en ook geen planten met zevenblad of winde.

Hoe werkt de plantenruilbeurs.
Jij brengt je planten mee en biedt deze aan. Daarvoor in de plaats mag je weer andere planten mee naar huis nemen. Raak je je planten niet allemaal kwijt dan neem je het restant mee terug.
De dag begint met het inrichten van je stalletje. Een lekkere kop koffie met de welbekende koek en uitleg van de spelregels. Dan ga je even snuffelen, er wordt nog niets geruild. Pas na het seintje ga je ruilen. Het is telkens weer een verrassing waarmee je naar huis gaat.
Wij vinden het ontzettend leuk om deze ruilbeurs te organiseren, hiervoor maken we wel onkosten. Deels komen deze uit het budget deels uit de bijdragen die wij van jullie tijdens de ruilbeurs ontvangen.
Als je niets te ruilen hebt of je neemt in verhouding veel meer mee dan je inbrengt, dan vragen we een minimale vergoeding van 0,50 cent per plant of plantje. 
Een ding is zeker, je gaat met een gezonde biologische plant naar huis.

Dus bewaar zaailingen, stekken en gescheurde planten voor de ruilbeurs. Ook groentes zijn van harte welkom. En straks veel plezier op de beurs.