Hoogeveen/de Wolden

Lies Adelbert en Frits Harinck

Looveen 1

9418 TC Wijster 

U bent welkom op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019.

Ons domein bestaat uit een kleine boerderij op 3300 m2 grond. in ruim 25 jaar hebben we daar met vallen en opstaan een tuin ontwikkeld. Hierbij hebben we geen hulp gehad van een tuinarchitect. Echt zwaar werk besteden we uit aan onze hovenier, al het andere is eigen noeste arbeid. Allengs zijn we steeds meer onze tuin gaan volgen. Planten die zich ergens lekker voelen, hebben we uitgebreid. Zieltogende planten halen we weg. We werken zoveel mogelijk ecologisch en maken onze eigen compost.Onze kippen doen daar nog een beetje mest bij.

Onze tuin bestaat uit vele grot- en kleine borders, zowel wild als gecultiveerd. Zij worden met elkaar verbonden door een structuur van terrassen en gazon. Ons gazon noemen we een stroomdal. De geknipte taxus en buxus geven nog extra stevigheid en structuur. Een weilandje achter ons huis verandert langzaam in een bloemenweide, waar doorheen paden zijn gemaaid. Achterin is een kikkerpoel met libellen, kikkers, salamanders en wat niet al. Met deze achtertuin hebben we geprobeerd om een verbinding te leggen met het bos en de weilanden achter ons. Het uitzicht is prachtig.

Een ander element vormt de gebruikswaarde van onze tuin. We hebben een kleine groentetuin, een kas en een kruidentuintje. maar het kan zomaar zijn dat een mooie groente in een bloemen-border staat.