Hoogeveen/de Wolden

Gebruik geen elektrisch tuingereedschap als het niet nodig is.

Een zonnige dag, je zit lekker met een kopje thee in de tuin en dan begint het gejank weer van bladblazers en andere machines.
Ik maak me ook schuldig aan het gebruik van elektrisch tuingereedschap want het gazon wordt echt niet met de hand gemaaid. Dat is dan tevens ook het enige elektrische apparaat dat ik voor de tuin heb. Nu moet ik toegeven dat de tuin ook niet zo erg groot is 14x8 m. Maar toch, menigeen met dit type tuin staat te blazen of te zuigen.
Je hoort dan: ‘Een bezem gebruiken is zo zwaar’. Dat klopt, de traditionele rechthoekige bezem is zwaar in gebruik. Daarom werk ik al jaren met een heksenbezem (door toeval ontdekt). Kinderen die voorbij lopen zeggen gekscherend dat ik weer met mijn Nimbus 2000 bezig ben. Wat een uitvinding! Deze bezem wordt overal op de wereld gebruikt om straten mee te vegen. Een bamboestok met een bussel takken erom gebonden.
Waarom is deze bezem zo ideaal? Door de zwieper die je ermee maakt, kun je zonder veel inspanning een hele hoop bladeren verplaatsen. Er blijft niets in de bezem achter, alles valt er telkens mooi uit. Als je in een straat woont met veel bomen dan heb je heel wat te vegen, de gemeente doet het niet of nauwelijks. Je bent heerlijk stil en op je gemak bezig met het opruimen van de bladeren. En voor je het weet is dit klusje geklaard. Heb je de bezem niet nodig dan zet je deze weg in een leuke compositie tegen de gevel. Mijn bezem staat bij een paar zinken emmers en een gieter met een mooie bloempot erbij.

CS/AS