Hoogeveen/de Wolden

de Botterhutte Halle, bijzondere planten

Dinsdag 16 maart 2021
Aanvang 19:45 uur in het Herman Bavinckhuis, Hoogeveen
Jaarvergadering vooraf (19:30)

Gerrie Veenstra runt een kleine kwekerij „De Botterhutte” in het Gelderse Halle. De Botterhutte heeft als specialisatie bijzondere vaste planten van eigen en andere gerenommeerde kwekerijen en verder een heel uitgebreide collectie Hosta’s. De plantenverkoop loopt via de webshop en vanuit huis, als de eigen sfeertuin rondom de woonboerderij open is.
Gerrie bespreekt in deze lezing de opvallende en wat meer bijzondere planten per seizoen, beginnende met de winter.
Via een Power Point presentatie zie je mooie foto’s voorbijkomen, waar hij het nodige over vertelt en hij eindigt de seizoenen met de herfst.
We houden van een dynamische avond dus tussendoor vragen stellen wordt enorm gewaardeerd, daar leren we ook het meeste van.

 

Achtergrond informatie: Van de website.

Sfeertuin De Botterhutte


Een sfeertuin met twee aparte gedeelten, waarvan een gedeelte met meer schaduw, een vijver en veel hosta's (meer dan 1500 soorten in de tuin en in potten) en veel zeldzaame planten. Het andere gedeelte ligt voor de boerderij en in de zon met veel mooie borders en een vijver. Bent u nieuwsgierig geworden, kom dan gerust langs!
Ieder jaar is de tuin uitsluitend op maandag, vrijdag en zaterdag opengesteld van 11.00 uur tot 17.00 uur.(op overige dagen is de tuin gesloten!) voor bezichting vanaf de derde maandag in mei tot de derde maandag van september. Een tuinbezoek op een andere dag na afspraak kan natuurlijk ook. Op de reguliere openingsdagen (maandag, vrijdag en zaterdag) is de entree gratis. Een kopje koffie of thee kost € 1,25. Bij openstelling gedurende evenementen en open weekenden wordt de entreeprijs apart vermeld.

Gelegen in de mooie Achterhoek biedt Kwekerij en Sfeertuin de Botterhutte de gelegenheid om bijzondere planten, uit eigen kweek of van gerenommeerde kwekerijen, aan te schaffen via haar webwinkel of door aankoop ter plaatse. waarin een aantal van de bijzondere planten die te koop zijn, in de borders te bewonderen zijn. Sommige van de planten zijn nauwelijks op andere plaatsen te koop.

Sfeertuin De Botterhutte | Nijmansedijk 22A | 7025 EJ Halle | Telefoon +31(0)6 41 45 43 80 | E-mail: info@debotterhutte.n