Hoogeveen/de Wolden

Plastic in mijn gazon!!


Wat heb ik hier gezaaid?  Vragen jullie je misschien af.
Gras. Gewoon voor het gazon. Mijn twee Jack Russels denken af en toe dat ze het ook wel een keertje in de tuin mogen doen. Het resultaat is een gele vlek en daar baal ik van.
Dus zaai ik gras en implanteer dat in de gele plekjes. Ik houd van een mooi gazon. Even alles in perspectief, mijn tuin is 8x14m waarvan ong 24 m2 gazon.

Maar nu liep ik tegen iets aan. Mijn schepje wilde niet echt het gazon in. Tot mijn stomme verbazing haalde ik een gedeelte van een plastic netje naar boven. Dit gebeurde me ook op andere plekken. Bij een Wisteria wordt bij de voet ook een netje omhoog gedrukt.
Ik was zeer verbaasd. Mijn tuin is van 2015 en ik heb zoals in mijn vorige tuin (1990) ook deze keer gekozen voor graszoden. Nu blijkt dat om economische redenen de graszoden gemaakt worden op een plastic net. Dan ga je even googelen en blijkt internet er vol mee te staan. 
Voor mij als milieubewuste groenliefhebber was dit een enorme schok. Zelf gebruik ik zo min mogelijk plastic, tuinier biologisch, spuit (indien nodig) biologisch. Nu heb ik onder mijn hele gazon plastic liggen. Inmiddels is door de bekendheid over dit gebruik van plastic een tegenbeweging ontstaan zodat je bij het bestellen van de graszoden aan kunt geven dat je ze zonder plastic wil hebben. Natuurlijk zal daar wel weer een prijskaartje aan hangen.
Je moet het maar net weten. Ik had nooit gedacht bij het kopen van mijn zoden in 2015 dat ik een partij plastic in de grond zou stoppen.

CS