Hoogeveen/de Wolden

Stelten

Stelten
Jeanne Stelten
Lisdodde 2
7909 HJ  Hoogeveen
open zaterdag 6 juli

Mijn buurvrouw Jeanne doet graag mee met de open tuinen dag. Jeanne heeft een natuurlijke, ietwat, wilde tuin. Jeanne laat graag alles wat in haar tuin wilt groeien staan om er van te genieten. Is het echt een ongewenst kruid, dan haalt ze het uit haar tuin. Omdat wij elkaar vaak helpen met grote tuinwerkzaamheden als snoeien en het gezellig vinden elkaar in de tuin op te zoeken heeft mijn man een pergola met deur geplaatst. Over de pergola groeit o.a. clematis. In de tuin van Jeanne groeien meerdere rozen geel en rood, staat een grote perenboom waar peren aan groeien om te stoven, groeit een driekleurige vlinderstruik, een gouden regen en krijgt springbalsemien kans rijkelijk te groeien.
Omdat het terras wat aan het verzakken is na al die jaren staat herbestraten op de planning.
In de voortuin groeit een grote spar. Een prachtige boom die regelmatig bezoek krijgt van de goudvink.
Ook Jeanne heeft veel bezoek gehad van woelmuizen en ook hier denken we dat ze nog niet helemaal vertrokken zijn. Ze hebben veel schade aangericht en sommige planten zijn gewoon verdwenen.
Het merendeel van de tuin is omringd met een beukenhaag. Slechts een klein stuk bestaat uit schutting begroeid met hedera.