Hoogeveen/de Wolden

Noord Nederlands Bloemschik Evenement 2020

Bloemschikwedstrijd Groei & Bloei.

Een fantastisch idee kwam tot uitvoering. Ik werd in december 2019 lid van Groei & Bloei Hoogeveen en kon mij direct aanmelden voor de bloemschikcursus. Na de eerste les op 13 januari in De Weideblik werd ik nog enthousiaster en bestudeerde de ontvangen foto’s van de eerste cursusdagen. Ik gaf mij op voor de bloemschikwedstrijd op 14 maart in Ureterp. De vraag werd mij gesteld: “Durf je dat wel aan?”
Natuurlijk wel, anders geef ik me toch niet op. 

Ik volgde nauwlettend het gebeuren rondom de Corona uitbraak. En ja, de eerste berichten gingen in de richting van uitstel of afstel van heel veel evenementen. 
En in Ureterp? De bezoekers mochten niet komen, het zouden meer dan 100 personen zijn, maar de wedstrijd zou nog wel door kunnen gaan. 

Ja, de wedstrijd ging door en ik stapte bijtijds de auto in om naar Ureterp te rijden en te gaan ervaren wat het betekent om deel te nemen aan een bloemschikwedstrijd.  
Natuurlijk nam ik mij voor om mijn uiterste best te gaan doen. 
We werden hartelijk ontvangen en genoten van een heerlijk kopje koffie. De toespraak om kwart voor tien, met uitleg hoe een en ander zou gaan verlopen, was het begin van de actie. Daarna gingen we naar de grote zaal waar volop tafels, redelijk uit elkaar geplaatst, klaar stonden met voor iedere deelnemer een grote bak prachtig materiaal. 
Als beginner dienden we alle materiaal in het werkstuk te verwerken. 
De gevorderden hadden een andere opdracht. 

Ik startte om 10 uur direct met mijn werkstuk en had weinig oog voor wat alle andere deelnemers/sters aan het doen waren. Ik genoot van de prachtige aangeleverde materialen, bekeek alles goed en sorteerde de takken en bloemen.
Na 1,5 uur stevig werken vond ik het wel genoeg. Klaar is klaar.
Oei, er was voor iedereen nog een half uur te gaan. 
Omdat ik mijn klus had geklaard kon ik heerlijk even rondneuzen en kijken wat de anderen aan het presteren waren. Mooie contacten ontstonden. 
Om 12 uur moest iedereen stoppen en konden we bij de andere tafels langsgaan. 
Ik bewonderde zo al veel prachtige werkstukken. Ik genoot van de diverse vormen van de gevorderden. Ook daar was het een gezellig en vriendelijk samenzijn. 
Tegen half een zaten we allemaal in de bar waar een subliem samengestelde lunch klaar stond. Zelf kiezen wat je wilde hebben; te kust en te keur stond alles uitgestald op een lange tafel. 
We waren allen verrast met de mededeling dat het middagprogramma gewoon door zou gaan. Dus ook de demonstratie, helaas zonder bezoekers. Prachtige werkstukken werden gemaakt en werden tentoongesteld. Ook daar heb ik weer veel van geleerd. 
De winnaars werden bekend gemaakt en hoera…… ik had de derde prijs bij de beginners met eindoordeel: goed. Werkelijk een verrassing. 
Bij de getoonde beelden van de beoordeling kwam mijn werkstuk ook op het scherm. Ik had de bovenkant van de oasis afgedekt met bloemetjes. Mijn staaldraad had ik met behulp van mijn waterflesje in een rondje gedraaid tot een soort veer en zo kon ik mooi al het materiaal verwerken. 

Het geleerde uit onze cursus heeft mij al goede diensten bewezen. 
Dat geeft een extra stimulans om door te gaan. 

Dank aan alle medewerkers om zo’n dag te doen slagen. 
Germa