Hoogeveen/de Wolden

Tuinkalender voor juli

 Tuinieren in juli. 

Als u een terras een korte tijd afdekt met zwart plastic dan is het onkruid meestal wel dood, een idee voor tijdens de vakantie?

-  Haal ingewaaid blad of vuil regelmatig uit de vijver.

 

Stekken: 

U kunt eind juli al beginnen met het stekken van sommige soorten tuinplanten zoals Lavandula, Erica, Rosmarinus. Probeer verschillende vaste planten op dezelfde manier te stekken.

Heide: Knip de topjes van de heide af, veeg het onderste deel van de blaadjes van de steel af. Zet de stekjes dan in een bakje met fijne aarde gemengd met wat zand. U mag eventueel ook nog wat fijngemaakte turfmolm door het mengsel doen. Houd de aarde nat en sproei regelmatig. Bij voorkeur zet u het stekbakje onder glas. Na ongeveer 20 dagen zijn de stekjes geworteld. Na verloop van tijd kunt u de stekjes in aparte potjes opplanten.

U kunt nu ook de jonge uitlopers van aardbeien uitplanten. Een onderlinge afstand van 30 tot 60 cm is voldoende.

 

Water geven:

Tijdens een droge periode moet de tuin soms water krijgen. U kunt hiermee het beste zo lang mogelijk wachten. Planten gaan dan vanzelf dieper op zoek naar water. Vaak water geven maakt de plantenwortels lui waardoor ze maar heel oppervlakkig gaan wortelen. Beter een enkele keer veel water geven dan elke dag een beetje.

 

 

Naar kalender tips..

Home..