Nieuwsflits december 2019

Beste Leden van Groei & Bloei afdeling Hoogeveen en de Wolden,
Zo aan het eind van het jaar kunnen wij, als bestuur van Groei & Bloei u vertellen dat wij het jaar 2019 goed hebben kunnen afsluiten.
De kerstdemo van Falko Wolters was een groot succes, Falko maakte voor ons mooie aparte stukken en wij als publiek konden genieten van zijn verhalen rond de schikkingen. Wij kunnen terugzien op een heel mooie avond.

Het nieuwe jaar mogen wij in het bestuur Ypie Terpstra welkom heten.
Fijn, Ypie, dat je ons (gezellig) bestuurs-groepje wilt komen versterken.
Wij zijn blij met je en rekenen op een goede samenwerking.

Foto inspiratie-avond met Jan Mansens

Foto inspiratie avond met Jan Mansens.
Donderdag 16 januari komt Jan Mansens ons vertellen over het Dwingelderveld waar hij boswachter mag zijn. Altijd komt hij in de natuur verrassende momenten tegen die hij met de camera vast legt.
Voor hem een mooie gelegenheid om deze opnames met ons te delen, evenals plaatjes rondom Gees en natuuropnamen van het natuurgebied de Müritz in het voormalig Oost-Duitsland. En tot slot plaatjes van en rond Hoogeveen. Meer info op de site.

Fotogroep

Onze fotogroep is weer aardig bezig geweest. We hebben als opdracht foto’s gemaakt waar een rode draad in is verwerkt. De foto’s zijn vanaf 5 januari te bewonderen in de goede Herderkerk, Middenweg 14, 7906 LL Hoogeveen.

Noord Nederlands Bloemschik Evenement 2020

Ook dit jaar organiseert Groei & Bloei in de drie noordelijke provincies op
Zaterdag 14 maart in het Multifunctioneel Centrum De Wier in Ureterp een bloemschikwedstrijd. Op onze site kunt u alle informatie vinden.

Groei & Bloei maandblad

Geniet u ook elke maand weer wanneer ons blad Groei & Bloei in de bus valt?
Maak dan nu iemand attent op de aanbiedingen met een cadeau-lidmaatschap/abonnement op Groei & Bloei!
Nu met €20,- korting + een mussenkastje!
o    Het abonnement loopt 12 maanden en stopt automatisch
o    Met de korting betaal je € 49,95 i.p.v. € 69,95
o    Zie voor nadere informatie de site van Groei & Bloei Hoogeveen.
o    Maak jij iemand blij?

Open tuinen weekend 2020

Ook in 2020 organiseert Groei & Bloei het landelijke opentuinenweekend op
20 en 21 juni met als thema: de eetbare tuin.
Hoogeveen en Meppel doen ook mee;
Het Rayon Drenthe organiseert tevens de “Open Tuinen Carrousel Drenthe”
11 en 12 juli zijn Meppel en Hoogeveen en omgeving aan de beurt, de toegang is gratis.
Heeft u vorig jaar meegedaan of met heel veel plezier tuinen bezocht en zou u dit jaar mee willen doen? Geef u dan op voor de Landelijk Open Tuinen Weekend en/of Open Tuinen Carrousel Drenthe.
Let op: U kunt ervoor kiezen om slechts één dag mee te doen.
U kunt voor informatie terecht bij Marijke Kloosterman
Tel. 0528-331388 en 06-10580022
Email: marijkekloosterman@hccnet.nl

Voor u gelezen

Dhr. Pilon vertelt over Madagaskar.

Op woensdagmiddag 22 januari komt de heer Pilon vertellen over Madagaskar.
Locatie de Meteoor, Meteorenlaan, aanvang 14.00 uur; toegang gratis.

Het gedrag van de Wulp door Jan Otten.

Op donderdagavond 23 januari komt voor de vogelwerkgroep van  IVN  Henk Jan Otten uit Roden (medewerker stichting Grauwe Kiekendief) spreken over het gedrag van de Wulp.
Locatie het Herman Bavinckhuis, aanvang 20.00 uur; toegang € 3,50.

Cursus wilde bijen door Joop Verburg.

Joop Verburg van de Natuurvereniging Zuidwolde, zou - wanneer daar animo voor is - een cursus ‘wilde bijen’ willen voorbereiden.
Voor informatie verburgjoop(at)gmail.com

Barbizon van het Noorden in Assen.

Op dit moment is er in het Drents museum een tentoonstelling van ons prachtige Drenthe met schilderijen uit de 19e en 20e eeuw, genaamd:
‘Barbizon van het Noorden’.
Er is een mooie vergelijking te maken met het bekende Franse Barbizon, waar kunstenaars zich in de 19de eeuw verzamelden om de natuur te gaan schilderen, vaak in de openlucht.
Drenthe vervult eenzelfde rol als Barbizon met kunstenaarsdorpen als Zweeloo, Rolde en Vries als verzamelplekken.

Heb je vragen of opmerkingen over/ of een bericht voor de volgende nieuwsflits, aarzel dan niet en stuur het bericht naar
rmvandekamp(at)versatel.nl of groei.hoogeveen(at)gmail.com
Dan kijk ik, Marry, of het geplaatst kan worden. Mocht je e-mailadres zijn veranderd, vergeet dan niet het nieuwe adres door te geven. Zo blijf je de digitale nieuwsbrief ontvangen.

Als bestuur wensen wij u goede feestdagen toe.
Wij zien u graag op donderdag 16 januari a.s. op onze ledenavond.