Hoogeveen/de Wolden

Brummense Tuinenronde 2022

In Brummen, dicht bij Zutphen, zijn twee prachtige tuinen. Zeer verschillend, beide opgenomen in de gids van de Nederlandse Tuinenstichting, en beide een bezoek meer dan waard. De afstand tussen de tuinen is met de auto ongeveer 6  minuten.

De Brummense Overtuin is een parkachtige tuin van 5000 m2  in hartje Brummen. In de voortuin witte stamrozen en buxushagen; achter het huis de prachtige, verrassende vijvertuin met tuintempel, en een bostuin.

Tuin aan ’t Leusveld is een romantische tuin van 1 ha, omgeven door het natuurgebied het Leusveld. U vindt hier een mooie zwemvijver, gemengde borders en borders op kleur. Er worden veel eenjarigen gebruikt die in eigen kas uit zaad worden opgekweekt.

Wij bieden u een flexibel arrangement aan:

U bezoekt de twee bovengenoemde tuinen, inclusief een verzorgde broodjeslunch in één van de twee tuinen. Het aanbod geldt voor groepen van 10 - 35 personen. Voorbeeld: u begint in één van de tuinen, en krijgt koffie/thee met wat lekkers, en verblijft daar anderhalf uur. Daarna gaan u naar de tweede tuin, waar een lekkere lunch voor u klaarstaat. Daar verblijft u twee uur. In beide tuinen krijgt u een rondleiding door de eigenaar. Tot slot kunt u eventueel Rozenkwekerij De Wilde in Zutphen, en/of Kwekerij Hof te Dieren in Dieren en/of Sas’ Minikwekerij in Brummen bezoeken.

Kosten voor het arrangement: 21 euro per persoon.

U kunt zelf uw keuzes maken wat betreft de aanvangstijd en welke kwekerij(en)  u eventueel wilt bezoeken, vanaf  1 juni tot 31 augustus. U betaalt aan de tuineigenaren: 15 euro voor de tuin waar u de lunch gebruikt en 6 euro voor de andere tuin.

U kunt uitsluitend contant betalen, er kan bij ons niet gepind worden.

Eén telefoontje of mailtje is genoeg. Belt u met Machteld van Soest: 0619822630, of mailt machteldvansoest(at)gmail.com

We hopen u in 2022 in onze tuinparadijzen te mogen begroeten.

Rik en Machteld

De Brummense Overtuin, Arnhemsestraat 39, 6971 AP Brummen, www.debrummenseovertuin.nl,  Rik van Tongeren

Tuin aan ’t Leusveld, Rhienderensestraat 16, 6971 LS Brummen, www.tuinaantleusveld.nl,  Machteld van Soest

Sas’ Minikwekerij, Arnhemsestraat 30, 6971 AR Brummen: www.sasminikwekerij.nl

Rozenkwekerij ‘De Wilde’: www.dewilde.nl

Kwekerij ‘Hof te Dieren’: www.kwekerij-hoftedieren.nl