Hoogeveen/de Wolden

Bloemschikcompetitie Gardenista 2021

meer dan een bloemschikkampioenschap!

Gardenista is hét groenfestival in Nederland met aandacht voor duurzaamheid, ecologie, groenstyling, tuinen en cultuur. De opkomst tijdens het eerste festival in 2019 trok maar liefst 15.000 bezoekers aan, dus dat belooft wat voor de tweede editie. De bloemschikcompetitie vindt plaats op dinsdag 21 september.

Wie gaat de uitdaging aan?

Voor de amateurs en studenten wordt het dé competitie van bloemschikken, elkaar ontmoeten en creatieve inspiratie opdoen. In tegenstelling tot de professionals maken de studenten en amateurs hun arrangement op het tentoonstellingsterrein in een grote tent. Ze worden op dinsdagmorgen 21 september tussen 8:00 en 9:30 uur op historische buitenplaats ‘Den Aelderink’ verwacht. Na een gezamenlijke opening krijgen ze 2½ uur de tijd om een groots bloemwerk te maken dat geïnspireerd is op het thema Flowerfestival (studenten) en Foodfestival (amateurs). Daarna volgt er een middagprogramma bestaande uit leuke groenactiviteiten. Voor de inwendige mens zal gedurende de dag goed gezorgd worden middels het bieden van drinken en een versnapering in de tent en een lunchpakket na afloop van de wedstrijd. Rond 16:00 uur zal de dag worden afgesloten met het bekend maken van de uitslagen. Ook geeft de jury een korte toelichting.

Op zondagmiddag 26 september vinden de finales plaats. De nummers 1, 2 en 3, uit elke categorie, strijden op het podium voor de nodige toeschouwers en onder toeziend oog van de vakjury. Pas dan weten we welke professional, student en amateur zich de Bloemstylisten van Gardenista 2021 mogen noemen. Zij krijgen een pagina groot artikel in het blad Groei&Bloei waarin zij hun vakmanschap en creativiteit laten zien!

Meer in de bijgevoegde informatiebrief. 

Opgeven voor bloemschikcompetitie.

Aanmelden via de website van Gardenista: www.gardenista.nl/bloemschikken

Voor vragen kun je terecht bij: bloemschikken(at)gardenista.nl 

Uitnodiging Gardenista Kwekerscompetitie

Inschrijving vindt plaats via het digitale inschrijfformulier op:  https://gardenista.nl/deelnemen/competities

Voor vragen en opmerkingen over de kwekerscompetitie kun je contact opnemen met Nico Rijnbeek uit Boskoop via: kwekers(at)gardenista.nl 

Meer informatie is te vinden op: www.gardenista.nl