Hoogeveen/de Wolden

Flyer Gardenista

Gardenista 2021

Dit jaar vindt Gardenista van 22 tot en met 26 september plaats op historische buitenplaats Den Alerdinck bij Zwolle. Een prachtige buitenplaats waar je alle ruimte hebt om coronaproof en volgens de RIVM-maatregelen te genieten van showtuinen, workshops, optredens en eeuwenoud natuurschoon.

De tweede editie van Gardenista vindt plaats op het prachtige buitenplaats Den Alerdinck. In het koetshuis kun je interessante groenlezingen volgen, maar het grootste deel van het programma speelt zich in de buitenlucht af. Daar vind je kwekers en andere groenexposanten met extra grote stands, ruim opgezette horeca met zitjes, grote en kleine showtuinen en demonstraties, workshops.

Kom naar Gardenista

Den Alerdinck is uitstekend te bereiken. Pak de trein naar Heino en stap daar op de festivalpendelbus. Wie liever met eigen vervoer, dat kan natuurlijk ook. Hier vind je een uitgebreide routebeschrijving voor alle soorten vervoer!

Om te garanderen dat het op het festivalterrein niet te druk wordt, wordt mogelijk een tijdsslot gehanteerd. Je kunt je kaarten nu al online bestellen! 

Tickets Gardenista 2021

Beleef het groen tijdens dit festival, dagelijks van 9.30 tot 17.00 uur geopend. Kaarten zijn te bestellen via www.gardenista.nl. Hier  vind je ook het laatste nieuws, of kijk op Facebook en Instagram. Of meld je aan voor de Gardenista nieuwsbrief!

Nieuwe opzet bloemschikcompetitie Gardenista!

De organisatie heeft voor de editie van het groene festival in 2021 een frisse wind laten waaien door de bloemschikcompetitie op Gardenista! We hebben goed geluisterd naar jullie tips en tops na de eerste editie in 2019 en wij zijn daarmee aan de slag gegaan. Het wordt meer ‘samen’ de uitdaging aangaan.

Je krijgt van ons een gezellige verzorgde dag, waarbij je jouw bloemschik kwaliteiten kunt laten zien. Wij - het nieuwe bloemschikteam van Gardenista -  ontvangen jullie graag in de ochtend met koffie en wat lekkers.

Na het startsignaal kun je werken aan je eigen arrangement. Hier krijg je volop de tijd voor. Je staat met alle amateurs en studenten in de prachtige bloemschik tent. Een aantal professionals brengen maandagavond hun werkstukken al, maar er zijn er ook die juist gezellig op de dinsdag mee willen doen aan de competitie. Dat wordt dus hard werken en samen genieten.

Na een door ons verzorgde lunch is er ‘s middags een gezamenlijk programma. Je wordt geïnspireerd door een workshop en gaat met een nieuwe techniek aan de slag om een prachtige ‘Land art’-creatie te maken op het eiland van het prachtige landgoed. Zo wordt het óók nog een leerzame middag.

Na de workshop maakt een deskundige jury aan het einde van de dag alle winnaars bekend. Buiten de 1e t/m de 3e plaats worden ook brons, zilver en gouden certificaten uitgedeeld. Hierdoor krijgen nóg meer bloemschikkers waardering voor het prachtige werk wat zij maken!

Je weet dus meteen hoe je werk is beoordeeld, én of je zondag 26 september op het hoofdpodium in de finale staat!

Natuurlijk aangemoedigd door de andere bloemschikkers van Groei & Bloei en verder iedereen die van bloemschikken houdt!

Samen met jullie maken we er een prachtig festival van.

Wij hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen op dinsdag 21 september! Aarzel niet en schrijf je in voor de Gardenista bloemschikcompetitie 2021.

Kijk ook op de website: https://gardenista.nl/deelnemen/competities/ of mail met vragen naar bloemschikken(at)gardenista.nl.

Bloemschikcompetitie Gardenista 2021

meer dan een bloemschikkampioenschap!

Gardenista is hét groenfestival in Nederland met aandacht voor duurzaamheid, ecologie, groenstyling, tuinen en cultuur. De opkomst tijdens het eerste festival in 2019 trok maar liefst 15.000 bezoekers aan, dus dat belooft wat voor de tweede editie. De bloemschikcompetitie vindt plaats op dinsdag 21 september.

Wie gaat de uitdaging aan?

Voor de amateurs en studenten wordt het dé competitie van bloemschikken, elkaar ontmoeten en creatieve inspiratie opdoen. In tegenstelling tot de professionals maken de studenten en amateurs hun arrangement op het tentoonstellingsterrein in een grote tent. Ze worden op dinsdagmorgen 21 september tussen 8:00 en 9:30 uur op historische buitenplaats ‘Den Aelderink’ verwacht. Na een gezamenlijke opening krijgen ze 2½ uur de tijd om een groots bloemwerk te maken dat geïnspireerd is op het thema Flowerfestival (studenten) en Foodfestival (amateurs). Daarna volgt er een middagprogramma bestaande uit leuke groenactiviteiten. Voor de inwendige mens zal gedurende de dag goed gezorgd worden middels het bieden van drinken en een versnapering in de tent en een lunchpakket na afloop van de wedstrijd. Rond 16:00 uur zal de dag worden afgesloten met het bekend maken van de uitslagen. Ook geeft de jury een korte toelichting.

Op zondagmiddag 26 september vinden de finales plaats. De nummers 1, 2 en 3, uit elke categorie, strijden op het podium voor de nodige toeschouwers en onder toeziend oog van de vakjury. Pas dan weten we welke professional, student en amateur zich de Bloemstylisten van Gardenista 2021 mogen noemen. Zij krijgen een pagina groot artikel in het blad Groei&Bloei waarin zij hun vakmanschap en creativiteit laten zien!

Meer in de bijgevoegde informatiebrief. 

Opgeven voor bloemschikcompetitie.

Aanmelden via de website van Gardenista: www.gardenista.nl/bloemschikken

Voor vragen kun je terecht bij: bloemschikken(at)gardenista.nl 

Uitnodiging Gardenista Kwekerscompetitie

Inschrijving vindt plaats via het digitale inschrijfformulier op:  https://gardenista.nl/deelnemen/competities

Voor vragen en opmerkingen over de kwekerscompetitie kun je contact opnemen met Nico Rijnbeek uit Boskoop via: kwekers(at)gardenista.nl 

Meer informatie is te vinden op: www.gardenista.nl